Thursday, January 1, 2015

Lahodný nový rok přejí mlsné opice

Nejprve to vypadalo jako spořádaná, kultivovaná akce...
Pokud vám neustále vrtá hlavou, co dělají mlsné opice na Silvestra, pak vězte, že už jen několik málo vteřin vás dělí od nalezení odpovědi. Tramtadadá, tady je. Na Silvestra se mlsné opice scházejí s přáteli u čaje. Naši reportéři byli u toho a dokonce se jim podařilo pro vás, vážené čtenáře, pořídit i několik fotografií. Uvádíme též recept na


 
...když ale čajové opojení dosáhlo vrcholu, byla tam doslova hlava na hlavě.


Makové krekry a krekry se sušenými rajčaty
375g hladké mouky
1 lžička soli
125g měkkého másla
1 vejce + 1 na potření
2 lžíce máku
40g strouhaného parmezánu
1 lžíce pasty ze sušených rajčat
1 lžíce sezamu

1. V míse smícháme mouku, sůl, máslo, 1 vejce a 40ml vody a vypracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu.
2. Do jedné části zapracujeme mák, do druhé rajčatovou pastu a parmezán.
3. Z každého těsta vyválíme placku asi 3mm silnou. Vykrájíme tučňáčky, ovečky, sloníky, žabičky... nebo třeba nudná kolečka. Přeneseme na plech a dáme na půl hodiny vychladit do lednice.
4. Předehřejeme troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Potřeme krekry rozšlehaným vejcem a ty s rajčaty posypeme sezamem.
5. Pečeme 10-15 minut dozlatova.

2 comments:

  1. Vypadá to naprosto profesionálně. Žes to, vopice, koupila v Normě za rohem? Jestli ne, tak chci příště ochutnat jednu důkazní čerstvou rundu.

    ReplyDelete
  2. Veškeré požadované důkazní materiály ráda předložím k posouzení a konzumaci. Za profesionální vzhled vděčí sušenky především úžasným zvířátkovým vykrajovátkům, kterými jsem byla nedávno podarována. A svůj podíl na tom má také perfektní nový váleček na těsto, který mi přinesl mlsný opičí Ježíšek.

    ReplyDelete