![]() |
Nejprve to vypadalo jako spořádaná, kultivovaná akce... |
![]() |
...když ale čajové opojení dosáhlo vrcholu,
byla tam doslova hlava na hlavě. |
Makové krekry a krekry se sušenými rajčaty
375g hladké mouky
1 lžička soli
125g měkkého másla
1 vejce + 1 na potření
2 lžíce máku
40g strouhaného parmezánu
1 lžíce pasty ze sušených rajčat
1 lžíce sezamu
1. V míse smícháme mouku, sůl, máslo, 1 vejce a 40ml vody a vypracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu.
2. Do jedné části zapracujeme mák, do druhé rajčatovou pastu a parmezán.
3. Z každého těsta vyválíme placku asi 3mm silnou. Vykrájíme tučňáčky, ovečky, sloníky, žabičky... nebo třeba nudná kolečka. Přeneseme na plech a dáme na půl hodiny vychladit do lednice.
4. Předehřejeme troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Potřeme krekry rozšlehaným vejcem a ty s rajčaty posypeme sezamem.
5. Pečeme 10-15 minut dozlatova.
Vypadá to naprosto profesionálně. Žes to, vopice, koupila v Normě za rohem? Jestli ne, tak chci příště ochutnat jednu důkazní čerstvou rundu.
ReplyDeleteVeškeré požadované důkazní materiály ráda předložím k posouzení a konzumaci. Za profesionální vzhled vděčí sušenky především úžasným zvířátkovým vykrajovátkům, kterými jsem byla nedávno podarována. A svůj podíl na tom má také perfektní nový váleček na těsto, který mi přinesl mlsný opičí Ježíšek.
ReplyDelete