Sunday, October 11, 2015

Žitný perník

inspirovaný prababičkou Kiliánovou

Perník, to je základ.
Perník, to je tradice.
Perník, to je jistota.
Perník, to je první pomoc.
Perník, to je natotata.
Perník, to je kouzlo jednoduchosti.
Perník, to je potenciál.
Perník mázlý povidly, to je skvost!






Ingredience: 
175g žitné mouky
75g moučkového cukru
15g kakaa
15g kukuřičného škrobu
10g (1/2 sáčku) prášku do perníku
2 lžičky perníkového koření
1 lžička skořice
15g rozehřátého vychladlého másla
1 vejce
275ml mléka

1. Rozehřejeme troubu na 180°C.
2. Chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení.
3. V míse promícháme všechny sypké přísady.
4. V odměrce smícháme máslo, vejce a mléko.
5. Za stálého míchání pomalu přiléváme do středu mísy, až vznikne hladké těsto.
6. Nalijeme těsto do formy a rozhrneme ke stranám.
7. Pečeme 25-30 minut.

No comments:

Post a Comment