Panenka na zázvoru, medu a pepři
Pro 2 (lidi):
půl vepřové panenky
cibule, trocha oleje
2 dcl bílého vína
kus zázvoru asi jako palec
nakládaný zelený pepř
lžíce medu
sůl, pepř.
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmažte. Klidně do tmavohněda. Odhrňte ji ke straně pánve a osmažte plátky nasolené a napepřené panenky.
2. K masu přihoďte nastrouhaný zázvor a lžíci medu. Med na pánvi rychle karamelizuje. Vše zalejte 2 dcl bílého vína a nechte provařit. Přihoďte lžíci kuliček zeleného nakládaného pepře. Nechte omáčku mírně zredukovat, aby chuť zesílila.
3. Podle vlastní preference dosolte a dopepřete. Výborné s pečenými brambory nebo s rýží.
Pane jo! Už i ten zázvor s medem by byl vynikající, ale s nakládaným zeleným pepřem to je další level. A zázvorová vlna - to už je skoro tsunami ;-)
ReplyDelete